SKAPARGLÄDJE
butik

Välkommen till butiken SKAPARGLÄDE
byZilmara & Klimatsmart by Maria


Plötsligt händer det och möjligheten att flytta in i en mysig, inspirerande och kulturhistorisk värdefull butik uppstod.
Butiken ligger i en av valven nedanför Domkyrkan och är en av Uppsalas äldsta handelsbodar beräknad byggt 1270-90 talet. Det har funnits hantverkare i Uppsala sedan 1100-talet då arkeologiska fynd visar att tätorten Aros redan då hade en regelrätt, stadsbyggelse med bostadshus, fähus, gator och gränder. Allt fler flyttade till Aros som senare blev Uppsala. Förutom köpmän kunde då också hantverkare försörja sig i Uppsala.

Från och med 1a juli blir det en ommöblering i butiken som kommer att bli som ett hem i gammaldags stil full av snälla och roliga möss. Håll utkik för datum för premiär.


Upptäck gärna appen Visir Uplandia som gör det möjligt för din mobil att bli en tidsmaskin för att i verkligheten vandra runt området kring Uppsala domkyrka på medeltiden.
HELT AMAZING!


Butiken erbjuder kvalitetshantverk och bjuder in till ett rum av SKAPARGLÄDJE.


  • Nåltovade möss

  • Kort av bilder på mössen tagna i skogen

  • Örhängen av cernitlera

  • Riktigt coola örhängen av miyuki pärlor

  • Syalster av återvunnet tygValven i Uppsala erbjuder även andra supermysiga butiker: Tribeute, Atelje Lilla Valvet, Fiber&Form och Monica Ågren.Varför namnet?

Under åren mössen varit på marknader och butiker och kommit i kontakt med människor
har jag ofta iakttagit stora, STORA leenden, både från barn och vuxna.
Många gånger har jag funderat varför mössen som är en liten "klump av tovad ull" kan skapa så mycket mys, välmående och glädje, både i mig under skaparprocessen men även hos de som får se dem. Att tova och skapa miniatyrer, öppnar dörren till ett rum där tankar och tid försvinner,
jag kommer åt hela mig och den skapande energin tar över... det är då sann SKAPARGLÄDJE uppstår!

Kom och se dig omkring, mössen finns lite överallt i butiken, några klättrar, några syr och stickar, andra myser i sina små hem eller njuter av en varm choklad och nybakad bulle i deras nystartade bageri & café.Plats

Domkyrkoplan 5, 75310 Uppsala, vid St Erikstorg


Varierande Öppettider


Då både Maria och jag har ett annat jobb vid sidan om har vi inte möjlighet att ha öppet alla dagar. Så öppettiderna kommer att variera och uppdateras för varje vecka.
För att vara säker för vilka öppettider som gäller kika in på butikens Instagram.Lördag 20/5 kl 12-16 (Zilmara)

Lördag 27/5 kl 11:30-15 (Maria)


Lördag 3/6 kl 11:30-15 (Maria)

Tisdag 6/6 kl 12-18 (Zilmara)

Lördag 10/6 kl 12-16 (Zilmara)

Planer på att öppna flera dagar än lördagar och att testa ha "kvällsöppet" när solen når Domkyrkoplan finns, så håll utkik här eller på butikens Instagram

VÄLKOMMEN!