På gång...

Domkyrkomöss


I oktober 2024 invigs två tittskåp i barnens kor inne i Domkyrkan där mössen kommer att gestalta ett dop, en nattvardsgudstjänst, en begravning, en kör som sjunger och ett bröllop. Varmt välkommen till butiken för att se hur projektet växer fram.

En "Musstad" växer fram i butiken...


Musstad skapas av gamla tidningspapper, gamla böcker, fruktkartonger, papperslådor, toalettrullar med mera. Att göra något nytt av gammalt är något speciellt.

Musstaden är en mycket uppskattad upplevelse!

Varmt välkommen!

Kungen kommer till St:Erikstorg 27/4


2023 firar H.M. Konungen 50 år på tronen och det uppmärksammas med kungligt besök i Sveriges alla 21 län. Vi välkomnar med stor glädje kungaparet till Uppsala län.

Muskungen kommer också att vara på plats.


Mössen i Gammelstads Kyrkstad i Luleå
har fått en egen målarbokMusfamiljen Gammelstasson bjuder in att sätta färg på kyrkstaden.
Målarboken finns endast i butik hos Visitor Center Gammelstad där du kan se utställningen som musfamiljen bor i.


Mössen har flyttat in i en valv under Domkyrkan i UppsalaPlötsligt händer det och möjligheten för mössen att flytta in i ett magiskt nytt hem uppstår.
Men mössen är inte ensamma då valven kommer även att välkomna in "KlimatsmartbyMaria"
och hennes snygga och unika tyggkassar sydda av återvunnet tyg.Valven under Domkyrkan vid St Eriks torg i Uppsala som under medeltiden användes som handelsbutiker är bland de äldsta källarutrymmen i staden.
Inredningen och installationen har bevarats precis som butiksägarna spikade ihop eller lät installera.

En mycket kulturhistoriskt värdefull byggnad och miljö.
Mössen är överlyckliga och har redan börjat bygga bo och klura på stora planer för att behålla valvens kulturvärde och för att bidra med framtidens kulturarv, de jobbar intensivt med att starta bageri just nu och i början av nästa år även en konfektyrfabrik, syateljé, teater... you name it!

Varje mus har sin egen historia...


Mössen i Vasaborg Uppsala slott har med sig en liten minifolder med en story.
Och varje story är kopplad till nästa story och till nästa...
Att skriva några rader om varje mus och koppla den till nästa har gjort att skrivarandan har fallit på mig...

och som många föreslagit...
Varför inte skapa en BARNBOK?

"Vasaborgen Uppsala slott"


I början av juli var jag ute på promenad i Uppsala och utan någon som helst planering hamnade jag på Uppsala slott, Konstmuséet och Vasaborgen som är resterna av det ursprungliga slottet. 1500-talsruiner som bjuder på både glädje, spänning och kunskap. Slumpen eller ödet? men mössen blev mer än välkomna att flytta in i slottet där flera roligheter är på gång. Nu är säsongen slut för i år men nästa sommar har du möjligheten att beundra dem "live" i centrala Uppsala och varför inte gå in i borgen för en guidad visning. Kanske flyttar någon av mössen hem till dig?

Muséet har visningar varje dag och är öppet under sommaren mellan kl 11 och 17.
På hösten anordnas spökvandingar där du får följa med slottsfrun Maria in i katakomberna och kungsvåningarna där en eller annan mus håller redan på att bygga bo.

                       
VARMT VÄLKOMEN!!!